Bates saka basa ing donya kontemporer: a provocation cilik

H.M. de Oliveira, em 2014
A fronteira das linguagens no mundo contemporâneo: uma pequena provocação.
[alguns anos atrás isto seria verdadeiramente indecifrável!]

http://www2.ee.ufpe.br/codec/provocation_cilik.txt


Sapa sing ngrasa Nggulih lan ditantang?
Mung padha duwe kasempatan kanggo njupuk.
Iki andangu punika beda. Cobi beda, inovasi.
Carane nemokake makna?
Carane bakal inisiatif lan golek cara kanggo decipher artikel iki?
Oh sandi ndtv Lima Barreto "lan sange lalaki kang nglantaraké pangandikané Jawa!"
Minangka iku wis ganti ing taun anyar.
Iki tantangan, karo cendhak teks ing basa liya - akeh kurang dikenal -
minangka tantangan kanggo nonton. Sapa bakal njupuk inisiatif lan ngerteni apa iku?
Iku prasaja test mriksa inisiatif saka nonton lan bisa apa wae nggunak ake pribadi kasedhiya dina.
Minangka penerjemah bakal radikal malih ndandani cara komunikasi!
Basa kontak antarane wong, rauh ngganti.
Kursus basa bakal diwatesi kanggo sing pengin maca asli.
Ngomong jeh, kang arang banget terkenal lan nyenengake.
Karo Latin, saiki mati basa. sing rabun mbayangno sing basa Inggris selawase dominasi mangsa:
mangsa bakal rauh bakal aturan bab kang beda.
Paling wong aku ngerti, dening watesan alam, bisa mung ndelok apa ing cakrawala.
Sing bakal wis panginten sing basa Latin dadi basa mati?
Sing sumurup ing wong bodho Romawi tentara? Ora sing pengaruhe ora penting lan nemtokake.
Mung sesanti sing ing wektu adoh, iku ora bakal padha lan ora kita mbayangno iki.
Iki cilik tantangan, ngarahke kanggo awaken maca teka.
Wong bakal ngganti. Komunikasi antarane wong bakal ngganti radikal malih.
Ing lelungan internasional (lan rauh ora duwe pangertèn sing padha kita mikir dina iki),
ing agensi punika pati penting lan otomatis, déning mesin.
Apa-apa, kepriye panêmuku lan ora bisa dikalahake misale jek, tetep.
Minangka nggodo, aku ngusulake sing penerjemah ngirim pesen elektronik kanggo koran, Ngenali piyambak.
Lan ing edition sabanjure iki koran bakal dhaftar pemenang lan persentasi sukses ing digunakake artikel iki provokatif.
Tèks punika dimaksudaké kanggo iku sing duwe inisiatif kanggo ngatasi bedhekan, ora iku sing dipangan dening wong...




*